8,7

Klantbeoordeling | 200+ ervaringen

Zoek in deze site

Categorie: Organizing Works | Auteur: Germo Bekendam | 22 juni, 2019

“Is dat wel zo’n goed idee?” vroeg de man achter de balie bij de Kamer van Koophandel toen ik me inschreef als ondernemer in juni 1999. “Heb je zelf wel eens een bedrijf gestart?” vroeg ik hem op rustige toon. “Nee” was zijn reactie. Ik gaf aan dat ik de inschrijving in het handelsregister door wilde zetten en vertrok daarna met mijn Uittreksel Handelsregister Kamer van Koophandel.

Dat was het begin van mijn avontuur als Professional Organizer en ondernemer. Mensen op praktisch gebied begeleiden bij het organiseren van hun werk, huishouden en leven. Mijn missie: meer levensgeluk creëren voor mijn klanten door niet op te ruimen maar te organiseren. Inzicht brengen, structuur en overzicht realiseren en rust laten beleven.

In de afgelopen jaren heb ik met duizenden mensen gewerkt. Er is veel, heel veel georganiseerd in kasten, bureaus en archiefruimtes. In de digitale omgeving zijn G-schijven, mailboxen en digitale agenda’s getransformeerd. Wat mij het meest fascineert zijn de dingen die niet direct zichtbaar zijn: bijvoorbeeld de gedragsverandering bij een directeur tijdens het Organizing proces wat ervoor zorgde dat hij zijn baan niet heeft opgezegd terwijl hij dat wel van plan was. Of de leerkracht van een school die weer goed slaapt en met een opgeruimd hoofd en uitgerust voor de klas staat. Een klant formuleerde het als volgt: “De methode van Organizing Works is één van de beste manieren om patronen te doorbreken. Je word je bewust van de onbewuste valkuilen en blinde vlekken die je dagelijks leeft.”

De energie die vrijkomt bij mensen door het Organizing proces is wonderbaarlijk. Ik heb een huwelijk weer zien opbloeien bij een stel dat op het punt stond te scheiden. Ik heb een techneut geholpen met het organiseren van zijn werk die een bonus kreeg in plaats van ontslag wat hem boven het hoofd hing. Er gebeuren wonderen wanneer op praktisch en mentaal niveau beweging wordt toegelaten onder begeleiding van Organizing Works.

“Door te leren met mijn hersenspinsels om te gaan en de talloze taken in mijn hoofd te ordenen, kan ik mezelf meer leidinggeven en mijn werk weer met plezier doen. Voor de ervaring met mijn Organizing proces, zat alles in mijn hoofd. Ik moest dan bijvoorbeeld onthouden waar wat ligt. Nu heb ik rust” vertelde een klant aan het einde van een Organizing sessie.

Het levensgeluk wat ik beoogde bij mijn start als Professional Organizer krijg ik keer op keer terug en doet me veel. Zoals de opmerking van een klant: “Ik kan er enorm van genieten dat er veel ruimte is in mijn eigen huis. Dit effect blijft omdat ik het zelf heel prettig vind.”

Vorige week sprak ik een klant naar aanleiding van haar deelname aan het Organizing Works Programma en vroeg hoe het met haar ging. Ze antwoordde: “Ik heb genoten van een korte vakantie en maakte me minder zorgen. Ik ervoer meer rust en meer overzicht. Bij terugkomst was mijn werk en mijn planning goed te overzien. Ik ben er blij mee.”

Mijn ervaringen van de afgelopen jaren geef ik met veel enthousiasme door in de beroepsopleiding. Deze beroepsopleiding is door mij als ervaringsdeskundige en 20 jaar praktijkervaring ontwikkeld. Mensen met een talent voor organiseren en de wens hier anderen mee te begeleiden, help ik zo met veel plezier op weg. Volgende week start er weer een cursusgroep Professional Organizer.

Via deze weg bedank ik iedereen waar ik de afgelopen 20 jaar mee heb gewerkt en de mensen die me hebben gesteund en geïnspireerd: Klanten, cursisten, Professional Organizers, leveranciers, familie en vrienden.

Dankbaar. Trots. Blij.

Vol energie en inspiratie, vervolg ik mijn weg en kijk ik uit naar het volgende lustrum voor Organizing Works. Tot horens!

 

 

Categorie: Organizing Works | Auteur: Germo Bekendam | 22 mei, 2019

Vandaag las ik een uitgebreid artikel over 5G (5e generatie mobiele netwerk) waar ik even stil van werd.

Het gaat over de ontwikkelingen die nu gaande zijn en wat ons te wachten staat. 180 wetenschappers uit 40 landen waarschuwen voor de gevolgen en gevaren voor de mens op aarde.

Ook gaat het artikel over hoe je je kunt voorbereiden op 5G. Organizing Works!

Lees hier het uitgebreide artikel van Paul Wagner en bekijk de filmpjes en informeer jezelf.

Praktisch, bruikbaar en verhelderend.

 

Categorie: Organizing Tips,Organizing Works | Auteur: Germo Bekendam | 13 mei, 2019

 

Check jij een bericht direct op je smartphone als je het binnenkrijgt? En beantwoordt en verwerk je deze dan direct? Vaak is er een actie aan gekoppeld die in je korte termijn geheugen blijft hangen. Dat is niet altijd even handig. Maar waar laat je deze anders..

Het gebruik van WhatsApp is handig en wordt steeds gebruiksvriendelijker en uitgebreider: je kunt foto’s, video’s en documenten versturen. Maak jij er al optimaal gebruik van?

Je kunt op eenvoudige wijze je berichten checken op je laptop of PC met Whats App Web. Namelijk via de website web.whatsapp.com Als je berichten binnenkomen kun je ze snel lezen én bijvoorbeeld verwerken in je planning. Nog handiger is het werken met 2 schermen. Op het ene scherm werk je bijvoorbeeld in een agenda en op het andere scherm heb je WhatsApp openstaan. Wist je trouwens dat het werken met  2 schermen tot betere werkprestaties zorgt? 10% meer productie in dezelfde tijd en 33% minder fouten.

Op deze manier verwerk je jouw berichten eenvoudig, snel en Organized.

Organizing Works!

Categorie: Organizing Tips | Auteur: Germo Bekendam | 24 maart, 2019

Heb jij ook een map, schoenendoos of la vol met gebruiksaanwijzingen?

Bewaar jij de papieren gebruiksaanwijzing als je een nieuw apparaat aangeschaft hebt? Of gooi jij deze direct weg? Gebruiksaanwijzingen worden door veel mensen bewaard. Maar waar? Vaak worden ze ergens in een la gedrukt of op een stapel gelegd.

Hoe vaak heb je de gedetailleerde instructies eigenlijk nodig? Of bewaar jij de gebruiksaanwijzingen alleen uit gewoonte? Je bent niet de enige. De reden waarom deze bewaard worden is dat ze misschien ooit nodig of handig kunnen zijn. Of niet…

Er is een papierloos alternatief voor het bewaren van alle tientallen papieren gebruiksaanwijzingen die je nu ‘ergens’ hebt liggen. Namelijk de website: gebruikershandleiding.com Als je een gebruikshandleiding nodig hebt wanneer je wasdroger of koelkast een storing heeft kun je eenvoudig de online gebruikershandleiding erbij pakken. Handig, papierloos en Organized..

Organizing Works!

Categorie: Organizing Works | Auteur: Germo Bekendam | 8 maart, 2019

 

Enige tijd geleden belde Andre, een buitendienst medewerker. Hij had een duidelijk doel: ‘Ik wil leren mijn werk gemakkelijker en overzichtelijker te maken voor mij zelf maar ook voor mijn collega’s.’ Hij was er door zijn leidinggevende op aan gesproken dat het onduidelijk was wat hij precies deed met zijn tijd, waar hij was als ze hem nodig hadden en dat hij niet adequaat reageerde op vragen die onder andere per mail gesteld werden. Er was duidelijk een noodzaak voor Andre. Hij was gemotiveerd en wilde het anders gaan doen. Ik heb hem begeleidt met het plannen en organiseren van zijn werk in een aantal Organizing sessies.

Vorige week sprak ik hem, een maand na onze laatste bijeenkomst. Hij vertelde me over de impact van de Organizing sessies die hij had gehad.  ‘Het gaat goed! Het loopt lekker. Ik ben er heel gelukkig mee. En ik krijg er een boost van..’ zei hij. Vervolgens vertelde hij over de positieve feedback van zijn collega’s over zijn duidelijke gebruik van de digitale agenda. Nu weten zijn collega’s wat hij aan het doen is en of hij wel of niet op kantoor is. Ook kreeg hij terug dat hij duidelijker en sneller reageert op mails. ‘Ik ben thuis ook aan de slag gegaan met de organisatie van mijn privé administratie.’ vertelde hij me met trots in zijn stem. Tot slot vroeg ik hem welk cijfer hij zijn huidige manier van werken zou geven. ‘Een 8’ zei hij zonder aarzelen. Aan het begin van de eerste Organizing sessie had hij dezelfde vraag beantwoord met: ‘een 6’.

Organizing Works!

Categorie: Cursus Professional Organizer,Organizing Works | Auteur: Germo Bekendam | 17 januari, 2019

Dit jaar ben ik 20 jaar bezig als Organizer. Ik krijg er geen genoeg van. Klanten begeleiden in het creëren van structuur, overzicht en een georganiseerde manier van werken. Mijn vak doorgeven met de cursus Professional Organizer. En ook het beoordelen van de praktijkopdrachten van de cursisten die de cursus doen.

Deze week was ik weer volop bezig met het doornemen en beoordelen van opdrachten ter voorbereiding op het terugkommoment wat gepland staat met cursisten.

Met veel plezier las ik net het verslag van een praktijkopdracht van een cursist. Ze had een collega georganiseerd die op het einde van haar werkdag nog allerlei werk had liggen en het niet voor elkaar kreeg dit anders te doen. Op gestructureerde wijze werd een intakegesprek gepland, voorbereid en uitgevoerd en uitgebreid beschreven in het verslag. Het was zo goed en duidelijk omschreven dat ik het als een film voor me zag. Alle technieken van luisteren, samenvatten en doorvragen werden professioneel toegepast. Naarmate ik het verslag las werd ik steeds enthousiaster. Niet alleen vanwege de geweldige Organizing sessie die was uitgevoerd en beschreven, maar vooral de passie van de Organizer in spe. Heerlijk. Wat een Joy voor Organizing.

 

Categorie: Organizing Works | Auteur: Germo Bekendam | 18 september, 2018

‘Ik kwam terug van vakantie en wist meteen wat ik moest doen..’ vertelde de directeur van een basisschool waarmee ik in gesprek was. ‘Dat heb ik in jaren niet ervaren’ vervolgde ze enthousiast. ‘Ik plan nu alles wat ik moet doen in mijn agenda. Dat ik dat zelf niet bedacht heb..’ zei ze met een grote lach. Ik was onder de indruk van wat ze me vertelde. Het was het resultaat van het Organizing Works Programma wat ze voor de zomervakantie met mij gepland had.

Enkele dagen na ons gesprek ontving ik de volgende testimonial:

“De begeleiding van Germo was een cadeautje waar ik na 3 maanden nog steeds heel veel plezier en profijt van heb. Ik heb heel hard moeten werken, maar het resultaat is een opgeruimde werkplek, een overzichtelijke en haalbare planning en heel veel rust en ruimte in mijn hoofd. Het mooiste is nog dat ik dit allemaal zelf heb gedaan! De kracht van Germo is dat hij op het juiste moment, op een prettige wijze, vragen stelt en tips geeft, waardoor het voor mij mogelijk was om hier zelf handen en voeten aan te geven. Het is zeker een uitdaging en ontzettend confronterend, maar het heeft bij mij voor structurele en duurzame veranderingen gezorgd waardoor ik nu weer met veel plezier mijn werk doe.”

Organizing Works!

 

Categorie: Organizing Works | Auteur: Germo Bekendam | 1 juni, 2018

Volgens Japanners heeft iedereen een ikigai. Ikigai is de reden om uit je bed te komen. De reden om van je leven te genieten.

Heb jij jouw ikigai gevonden? Je komt erachter door vier vragen te beantwoorden.

  1. Hou je je bezig met iets wat je doet vanuit je hart en waar je heel blij van wordt?
  2. Zit de wereld hier op te wachten?
  3. Ben je er goed in?
  4. Kun je er ook een inkomen mee verdienen?

Ik heb bovenstaande vier vragen onlangs weer gesteld om te bepalen of ik nog steeds op het juiste spoor zit. Ik kwam tot de conclusie dat mijn ikigai, nog steeds, Professional Organizing is. Mijn beroep, Professional Organizer, is waar ik twintig jaar geleden mee begonnen ben als zelfstandig ondernemer. Ik begeleid mensen in bedrijven en organisaties op praktisch niveau bij het plannen en organiseren van hun (digitale) werkomgeving, werkwijze, werkplanning en organisatorische processen.

Deze week werkte ik met een directeur van een school. Aan het begin van de tweede Organizing sessie vroeg ik haar wat ze geleerd had naar aanleiding van onze eerste dag. ‘Ik heb heel veel geleerd’ zei ze.  ‘Ik ben er heel blij van geworden’ vervolgde ze haar antwoord. Ook vertelde ze dat ze thuis aan de slag was met het aanpakken van de keuken. Met een blij en voldaan gevoel en een big smile op mijn gezicht zijn we toen de tweede Organizing sessie gaan doen. Heel veel ikigai..

Of ik goed ben in mijn werk wil ik graag van mijn klanten horen. Op basis van evaluaties en gesprekken met klanten heb ik daar een goed gevoel over. Meten is natuurlijk weten. Het huidige ‘rapportcijfer’ voor het Organizing Works Programma waarmee ik professionals begeleid is 8,6. Een cijfer waar ik heel tevreden mee ben.

Op de vraag of ik met mijn ikigai een inkomen kan verdienen is het antwoord ja. Ik verdien inmiddels twintig jaar een inkomen als Professional Organizer.

Morgen ga ik ik mijn kennis, ervaring en ikigai delen met anderen die aan de slag willen als Professional Organizer met mijn beroepsopleiding.

Wat is jouw ikigai ?

 

 

 

 

 

 

 

Categorie: Cursus Professional Organizer | Auteur: Germo Bekendam | 18 januari, 2018

Vandaag zat ik op kantoor achter mijn laptop met een kop thee en een big smile op mijn gezicht praktijkopdrachten na te kijken van cursisten. Vorig jaar december hadden ze bij mij de Cursus Professional Organizer gevolgd en hebben, ter afronding van de cursus, een praktijkklant ‘georganiseerd’. Ongeorganiseerde administraties, volle mailboxen en onduidelijke bergruimtes werden op gestructureerde wijze aangepakt, georganiseerd en nieuw leven ingeblazen. Deze Organizers in spe hebben een vliegende start gemaakt met hun eerste klant. Ik vond het heerlijk om deze opdrachten te beoordelen. Bij het lezen van de verslagen zag ik het voor me: de Organizer en de klant, schouder aan schouder, stap voor stap de wanorde veranderen in overzicht, structuur en rust. Uitstel gedrag werd doorbroken en inzichten over keuzes maken zorgden voor vreugde. Thuis én op het werk. Zaterdag ga ik de opdrachten samen met de cursisten uitgebreid bespreken.

Al jaren roep ik dat ik met mijn activiteiten ‘heel Nederland’ wil organiseren. Met deze groep Organizers erbij wordt dat doel weer een stukje realistischer. In de reacties van de klanten die begeleidt zijn door de cursisten zag ik veel opluchting, rust en blijheid. Organizing brengt levensgeluk voor klant en Organizer. I love Organizing.

 

Categorie: Cursus Professional Organizer | Auteur: Germo Bekendam | 11 januari, 2018

Vanaf 1999 ben ik bezig heel Nederland te organiseren. Honderden huishoudens, bedrijven en duizenden mensen heb ik geholpen hun huishouden, werkwijze en leven te organiseren.  Dat doe ik met veel plezier, enthousiasme en succes.

Eind december werkte ik met Fleur op haar werkplek. Ze werkte ad hoc, was snel afgeleid en ronde zaken niet af. Tijdens de eerste Organizing dag hebben we samen haar stapels papier aangepakt, georganiseerd en een start gemaakt met haar werkplanning. Aan het begin van de tweede dag vroeg ik Fleur wat ze de eerste dag geleerd had. ‘Ik ben heel blij. Ik heb geleerd direct keuzes te maken over mijn werk in plaats van uitstellen. Ook kan ik mijn werk nu s’ avonds loslaten en slaap ik beter’ was haar reactie. Dit is de reden waarom ik dit werk doe.

Genoeg over mij. Wat zijn jouw plannen voor 2018? Ga je aan de slag en help je mee heel Nederland te organiseren?

Wil je beroepsmatig als Professional Organizer aan de slag?

Dan nodig ik je graag uit voor de kennismakingsbijeenkomst op zaterdag 20 januari.

Aanmelden kan hier.

 

Volgende pagina »