They don’t know what’s gonna hit them! Dit is wat een Amerikaanse Professional Organizer tegen me zei over de impact van het werk van een Professional Organizer.
 
Vandaag ben ik bezig de laatste puntjes op de i te zetten voor een training die deze week start. Op de valreep meldde zich vandaag nog een deelnemer aan. Een van de vragen die ik stel als iemand zich aanmeldt voor de cursus is of degene zich ook een Organizer voelt. Het antwoord was ook nu weer: jazeker! In mijn beleving zit het Organizing in je DNA of niet. Dat was ook bij deze cursist het geval.

In de cursus ga ik het uitgebreid hebben over de impact van Professional Organizing en wat onze begeleiding bij klanten in beweging zet.  Vaak gebeurd er veel meer dan de klant vooraf voor mogelijk had gehouden. Dat is waar de Amerikaanse Organizer op doelde. Een voorbeeld hiervan is een directeur van een onderwijsinstelling die het inzicht kreeg veel ruimer en minder te gaan plannen. In plaats van alleen afspraken in te plannen in de agenda ging deze nu ook voorbereidingstijd en tijd vrijmaken om na de afspraken zaken te verwerken.

Waar ben ik met mijn beroep mee bezig? Mensen helpen op praktische wijze en ze in beweging krijgen. Ik heb weer veel zin om mijn ervaringen, avonturen en kennis te delen met de deelnemers deze week.