8.8

Uit 200+ klantbeoordelingen

Zoek in deze site

Nationale Snipperdag op 2 oktober


Categorie: Organizing Tips | Auteur: Germo Bekendam

Lijsten met namen, geboortedata, medicatie en klachten van patiënten van het Haga-ziekenhuis in Den Haag zijn op straat komen te liggen. De documenten werden gevonden in een winkelkarretje in een supermarkt. De lijsten werden gebruikt als boodschappenlijstje. Het gaat om dienstoverdrachten van de verpleegafdeling 10A van de locatie Leyweg. Dit las ik hier op de site van de NOS.

Hergebruik van papier is natuurlijk een nobel streven. Het hergebruiken van patiëntlijsten en deze te gebruiken als boodschappenlijstje gaat natuurlijk te ver. Niet iedereen is zich bewust van de mogelijke gevolgen van deze verkeerde vorm van zuinigheid. Al jarenlang maak ik mensen bewust van de mogelijke gevolgen van het verkeerd gebruik van vertrouwelijke documenten. Ik raad iedereen dan ook aan hiervoor een goede versnipperaar in gebruik te nemen of het papier af te laten voeren door een geschikt bedrijf.

Office Centre heeft een bijzondere actie die hier op aan sluit. Op woensdag 2 oktober organiseert Office Centre de Nationale Snipperdag. Op deze dag kunnen gemeenten, bedrijven en particulieren hun vertrouwelijke documenten gratis inleveren bij één van hun 39 vestigingen. Deze vertrouwelijke documenten worden vervolgens gratis en veilig vernietigd. Lees hier meer over deze goed georganiseerde actie.

Met plezier attendeer ik je op deze Snipperdag, want bedenk goed wat je met oud papier doet.

 

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *