8.8

Uit 200+ klantbeoordelingen

Zoek in deze site

Als je stopt met leren hou je op te bestaan


Categorie: Organizing Works | Auteur: Germo Bekendam

In mijn vorige leven was ik actief in de schoonmaakwereld. Bij het bedrijf waar ik werkzaam was ontwikkelden we complete schoonmaaksystemen voor onder andere de horeca, MKB-bedrijven en winkelketens. Het was organiseren op schoonmaakgebied. Structuur in bedrijfshygiëne.

Op een gegeven moment hadden we samen met de heer Liem, een extern opleider en toenmalig dé specialist op schoonmaakgebied in Nederland, een opleidingsprogramma ontwikkeld voor onze eigen medewerkers. Een train-de-trainer programma. Ik wilde zelf ook graag meer leren over het schoonmaak vak. Het was een heel uitgebreid en interessant programma waarin ook de cirkel van Sinner uitgebreid aan de orde kwam. Deze cirkel gaat over de vier factoren chemie, beweging (mechanische kracht), tijd en temperatuur die bij schoonmaken een rol spelen. De heer Liem had een bijzondere manier van trainen en voor mij was schoonmaken sindsdien niet meer gewoon schoonmaken. Nee schoonmaken was wetenschap! Hij bracht ons in beweging. Letterlijk en figuurlijk. We gingen ook zelf schoonmaken. Wat een genot om met deze man te werken en door hem getraind te worden. Ik heb genoten van zijn wijze leerlessen.

We weten allemaal dat het combineren van theorie en praktijkleren een mooie mix is. Hetgeen me het meest is bijgebleven was een opmerking van Liem die bij me na resoneerde als een slogan: Als je stopt met leren hou je op te bestaan!

Wanneer heb jij voor het laatst wat geleerd?

 

 

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *