Bel

+31 (0)6 53 13 36 84

Zoek in deze site

En dan blijven we gewoon nog even thuis


Categorie: Organizing Works | Auteur: Germo Bekendam

En dan blijven we gewoon nog even thuis

“Mis je school?”, vroeg de Juf aan haar leerling via Teams.

“Nee, helemaal niet!” zei het 7-jarige jongetje uit groep 4.

De juf had een ander antwoord verwacht en keek wat beteuterd.

Deze jongen uit groep 4 is blij met de thuissituatie, met home schooling. Hij krijgt de aandacht van zijn ouders die hij nodig heeft tijdens het schoolwerk, het gaat op school allemaal zo snel voor hem… vaak loopt hij op zijn tenen en mist hij de speeltijd tussendoor als hij op school is. Zijn taakjes zijn nu sneller af en hij haalt een hogere score. Veel kinderen knappen op van deze periode! Als ze tussendoor maar hun vriendjes blijven zien… wat zonder elkaar is te kaal…

Maar hoe doe je dat als ouders?

Met beide een baan, twee kinderen thuis en een tekort aan werkplekken?

Dan dien je het goed te organiseren.

Thuiswerken. Maar hoe?
Germo geeft advies en helderheid vanuit meer dan 20 jaar ervaring als Organizer. Hij erkent het mooiste bedrijf wat we allemaal runnen: ons huishouden & gezinsleven! De situatie voor deze en de komende periode vraagt om grip op jouw eigen leven. Je hebt het zelf in de hand. Je kunt misschien meer verantwoording nemen voor jouw eigen, dagelijkse leven, samen met jouw huisgenoten? Iedereen zoekt zijn weg en doet zijn best. Toch kunnen we thuis vaak veel en snel situaties verbeteren is gebleken uit vele sessies van Organizing Works.

Hierbij wat handreikingen:

 1. Houd ritme. Ritme is een belangrijke geluksbrenger. In het ritme blijven betekent rust en duidelijkheid voor alle gezinsleden. Ritme geeft structuur en brengt rust in het hoofd.
 2. Houd de tafelmomenten vast, deel met elkaar en maak contact. Samen kom je er wel en het lukt prima als we korte lijntjes hebben. Luister naar elkaar, blijf in contact en creëer de leuke momenten op de dag samen.
 3. Werkplek op orde? Dit is jouw basis voor een fijne werkdag. Zorg voor een schoon bureau als je start. Letterlijk en figuurlijk. Overzicht, ruimte en niet te veel prikkels. Houd een planning bij, werk met pauzes en loop af en toe weg. Zeker als je de hele dag thuis werkt, is het heel belangrijk om letterlijk even weg te lopen. Met of zonder hond, kun je naar buiten en even een frisse neus halen. Dan voel je je weer fris en is het weer fijn om door te werken. Ook voor kinderen werkt het zo.
 4. Werk organiseren, planning en discipline. Heel belangrijk maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een Professional Organizer helpt je in een praktische sessie (ook online) een juiste werksituatie te regelen en maakt je wegwijs maken op jouw professionele thuis werkplek.
 5. Heb je behoefte aan meer overzicht, rust en structuur? Huur dan een Professional Organizer in om je hierbij te helpen, jezelf te ontwikkelen en van meerwaarde te zijn voor jouw werkomgeving. Dit kan al voor een dagdeel. Een belangrijke investering voor jou en jouw baan.
 6. Doe het vandaag. Maak er vandaag iets van.
 7. Wees niet te kritisch op jezelf en jouw mede huisgenoten. Het gaat allemaal een beetje anders nu en vraagt om meer souplesse en creativiteit.
 8. Durf te groeien, veel los te laten en ga ervan uit dat er nog vele veranderingen zullen volgen. Laat de controle zoveel mogelijk los en blijf bij jezelf.

Organizing Works biedt een aantal mogelijkheden:

 1. Korte belsessie waarbij je advies krijgt en antwoord op jouw vragen over deze thuissituatie
 2. Dagdeel Organizing at home, samen de werkruimten van de gezinsleden aanpakken en klaar maken voor de komende periode. Organiseren van jouw werk, aanpakken wat nodig is en ruimte maken in hoofd en huis.
 3. Workshop in samenwerking met Lia Ouendag (liaouendag.com) waarbij we via een online sessie van 2 x 2 uur inspiratie, know how en handvatten aanbieden om meer levensgeluk te kunnen ervaren. Lia is astroloog en vertelt in een exclusieve lezing over de komende periode en dat wat wij kunnen verwachten. Zij vertelt over de collectieve ontwikkelingsweg en dat wat ons drijft, bindt en inspireert. Ben je geïnteresseerd in deze online workshop, vraag dan hier de eerstvolgende data en meer informatie.
 4. Ben jij een talent die goed kan organiseren? Voel jij dat je mensen graag wilt helpen hun leven beter te leiden en grip te krijgen op hun werk en huishouden? Het beroep van Professional Organizer is een gat in de markt en een belangrijke en mooie bijdrage aan onze maatschappij. Op 15 en 16 april 2021 vindt de volgende cursus Professional Organizer plaats en leer je van dit vak jouw beroep te maken! Vraag hier een informatiepakket aan.

Want, deze thuissituatie biedt ook kansen. Deze periode kunnen wij onszelf op een andere manier ontwikkelen waar we de rest van ons leven veel aan zullen hebben. Zie de mogelijkheden en geef er een positieve slinger aan.

Welkom in 2021 vol beweging en mogelijkheden.

Pak je kansen en zie deze fase als een avontuur vol opties.

Warme groet,

Germo Bekendam

 

 

 

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *