8.8

Uit 200+ klantbeoordelingen

Zoek in deze site

Hoe Clean is jouw Desk?


Categorie: Organizing Works | Auteur: Germo Bekendam

Clean Desk beleid wordt ruim twintig jaar in Nederland toegepast in vele organisaties.

Wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en integriteit vereisen dat we zorgvuldig omgaan met bedrijfsmiddelen en informatie.

Een voorbeeld van minimale eisen die hieraan kunnen worden gesteld, vastgelegd in een ‘Clean Desk Policy’. Concreet kan het gaan om:
•  het veilig opbergen van (bedrijfsinterne of vertrouwelijke) fysieke en digitale informatie.
•  het sleutelbeheer van de afdelingskasten en ladeblokken.
•  het veilig opbergen van laptops en andere mobiele bedrijfsmiddelen.

Inmiddels werken steeds meer bedrijven met een dergelijk beleid en maken de medewerkers op het einde van hun werkdag hun bureau leeg. Nederland loopt daarin voorop. In veel landen zien de bureaus er veel anders uit.

Fotograaf en kunstenaar Jan Banning heeft er een fotografische studie van gemaakt met de naam Bureaucratics. Hij bezocht overheden en haar personeelsleden in acht landen op vijf continenten, geselecteerd op basis van politieke, historische en culturele overwegingen: Bolivia, China, Frankrijk, India, Liberia, Rusland , de Verenigde Staten en Jemen. In elk land, bezocht hij honderden kantoren van de leden van de uitvoerende macht in verschillende diensten en op verschillende niveaus. Zijn bezoeken waren onaangekondigd.

Elk persoon is achter zijn of haar bureau gefotografeerd.  De foto’s zijn vol met details waar je lang naar kunt kijken.

Bekijk hier het inkijkexemplaar van het boek Bureaucratics en geniet van de foto’s van de bureaus.

Hoe Clean is jouw Desk?

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *