Ik hoor je denken. Inhouse Organizer? Wat is dat? Dit is een Professional Organizer die werkzaam is binnen een grotere organisatie. Dat kan in loondienst zijn al dan niet in combinatie met zelfstandig ondernemerschap.

Deze naam heb ik bedacht omdat de afgelopen jaren de vraag naar Inhouse Organizers is toegenomen. Veel bedrijven en organisaties hebben de voordelen en effecten van Professional Organizing ervaren, zoals het werken met meer overzicht, structuur, (tijd)winst én plezier, en willen dit nu steeds vaker zelf in huis hebben in de vorm van een eigen gecertificeerde Professional Organizer, een eigen Inhouse Organizer. Mensen met dit bijzondere talent voor Organizing, spelen hier op in en scholen zich als Organizer en kunnen dan collega’s begeleiden in het georganiseerde (digitale) werken.

Vorige maand ontving ik onderstaand bericht van een enthousiaste Inhouse Organizer werkzaam bij een Hogeschool.

Precies een jaar geleden hebben we kennisgemaakt tijdens de eerste dag van de cursus Professional Organizer. Tijdens mijn reis naar mijn werk vanochtend dacht ik daar aan terug en kreeg een grote glimlach op mijn gezicht. Het was een heel positieve eye-opener voor me….

Zojuist heb ik mijn 10e intakegesprek gevoerd en opdracht vastgelegd, waarvan 8 binnen mijn huidige werkgever. Vond ik ook wel een leuke constatering die ik, vanwege het toeval van precies een jaar geleden de cursus gevolgd te hebben, even met je wil delen.

Veel plezier weer met deze cursus en tot een volgende keer weer,

Met vriendelijke groet, Esther

Het doet me goed dat ze zo actief bezig is als Organizer binnen én ook buiten de Hogeschool.

Het bevestigt dat ons beroep en de toegevoegde waarde die een Professional Organizer brengt steeds meer ervaren en gewaardeerd wordt. Organizing Works!

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!