8.8

Uit 200+ klantbeoordelingen

Zoek in deze site

Wat is jouw definitie van kwalitijd?


Categorie: Organizing Works | Auteur: Germo Bekendam

Het woord kwalitijd kwam vandaag bij me naar boven naar aanleiding van een gesprek met een deelnemer van onze Organizing Works training. Ze vertelde me dat ze tijdens haar werk snel afgeleid is. Ik vroeg of ze daar last van heeft als dat gebeurd. Ze antwoordde dat het geval is als haar planning daardoor niet loopt zoals gewenst. Het gevolg daarvan is dat ze met een onvoldaan gevoel naar huis gaat. Dat is heel herkenbaar en menselijk. En vervelend. We willen toch allemaal met een voldaan en lekker gevoel naar huis na een werkdag. Reden voor haar om het aan te pakken en een training te boeken.

Vervolgens heb ik het woord kwalitijd gegoogled. Dat gaf interessante informatie en afbeeldingen. Mijn oog viel op een artikel uit het Het Financieele Dagblad. Daarin wordt psycholoog Daniel Kahneman aangehaald met zijn kijk op kwalitijd. Hij heeft het over het langzame denken, waarin tijd is voor weloverwogen besluiten. Dat klinkt heel mooi. Daar wil ik ook wel meer van is mijn eerste reactie.

Dat zette me aan het denken en ik vroeg me af wat voor mij kwalitijd is.
Hier is mijn definitie: Kwalitijd: Doe wat je doet met 100% aandacht én gevoel.

Wat heeft dit tot gevolg, dacht ik daarna. Het zorgt voor een betere kwaliteit van wat je doet. Het geeft meer werkplezier én je krijgt er een goed gevoel van. Hoe kun je dit realistisch toepassen is dan het eerste wat bij mij naar boven komt. Een duidelijke, concrete planning. Die kwalitijd kun je ook inplannen. Als deze planning van je kwalitijd wat uitloopt hoef je niet in paniek te raken. Je hebt immers een goed gevoel over wat je hebt gedaan! De rest van je planning kun je dan herzien.

Ga het maar een uitproberen. Het is heerlijk! Mijn kwalitijd heb ik nu besteed aan deze tekst.

Wat is jouw definitie van kwalitijd?

 

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *