8.8

Uit 200+ klantbeoordelingen

Zoek in deze site

Wat is jouw reden om uit je bed te komen?


Categorie: Organizing Works | Auteur: Germo Bekendam

Wat is jouw reden om uit je bed te komen?

Volgens Japanners heeft iedereen een ikigai. Ikigai is de reden om uit je bed te komen. De reden om van je leven te genieten.

Heb jij jouw ikigai gevonden? Je komt erachter door vier vragen te beantwoorden.

  1. Hou je je bezig met iets wat je doet vanuit je hart en waar je heel blij van wordt?
  2. Zit de wereld hier op te wachten?
  3. Ben je er goed in?
  4. Kun je er ook een inkomen mee verdienen?

Ik heb bovenstaande vier vragen onlangs weer gesteld om te bepalen of ik nog steeds op het juiste spoor zit. Ik kwam tot de conclusie dat mijn ikigai, nog steeds, Professional Organizing is. Mijn beroep, Professional Organizer, is waar ik ruim twintig jaar geleden mee begonnen ben als zelfstandig ondernemer. Ik begeleid mensen in bedrijven, organisaties én huishoudens op praktisch niveau bij het plannen en organiseren van hun (digitale) leef- en werkomgeving, werkwijze, werkplanning en organisatorische processen.

Vorige week sprak ik met een directeur van een school. Ik vroeg haar wat ze geleerd had van de Organizing sessies die ze met mij gedaan had. ‘Ik heb heel veel geleerd, onder andere zaken belangrijk te maken, alles een plekje te geven en alles wat ik moet doen in te plannen’ zei ze.  ‘Ik ben er heel blij van geworden’ vervolgde ze haar antwoord. Ook vertelde ze dat ze thuis aan de slag was met het aanpakken van de keuken. Met een blij en voldaan gevoel en een big smile op mijn gezicht sloot ik ons gesprek af. Heel veel ikigai.

Of ik goed ben in mijn werk wil ik graag van mijn klanten horen. Op basis van evaluaties en gesprekken met klanten heb ik daar een goed gevoel over. Meten is natuurlijk weten. Het huidige ‘rapportcijfer’ voor het Organizing Works Programma waarmee ik professionals begeleid is 8,7. Een cijfer waar ik heel tevreden mee ben.

Op de vraag of ik met mijn ikigai een inkomen kan verdienen is het antwoord ja. Ik verdien inmiddels twintig jaar een inkomen als Professional Organizer.

Wat is jouw ikigai ?

 

 

 

 

 

 

 

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *